Jdi na obsah Jdi na menu

Jak hrát COD2 přes Hamachi?

25. 1. 2008

Jak hrát CoD 2 přes Hamachi

-Hamachi je program ,který se používá k multiplayrovému hraní (např. Call of Duty 2).Tento program vytváří umělou LAN síť.LAN síť je lokální (místní) síť ,přes tuto umělou síť mohou hrát jen hráči takoví ,kteří znají heslo ke vstupu do místnosti.Typický příklad LAN sítě je třeba internet ve škole nebo ve firmě.Místní síť již z názvu je patrné, že se jedná o interní (uzavřená) síť-to jest neveřejná síť.Takže se na tuto síť jsou připojené jen určité počítače a není přístupná veřejnosti.

-Nejprve si stáhněte Hamachi-je na našem FTP serveru (viz sekce downloads),máme zde verzi 0.9.9

Instalace:

1.)

Obrazek

-Otevřete instalaci Hamachi a klikněte na Next.

2.)

Obrazek

-Otevře se vám nové okno a zde potvrďte, že souhlasíte s podmínkami, (viz obr.)a pak opět klikněte na Next.

3.)

Obrazek

Obrazek

-Zde se máte několik možností.Jestli chcete nainstalovat Hamachi do vámi zvolené složky tak klikněte na ... (viz obr. 1) a otevře se vám malé okno (obr.2) a v něm si vyberete složkou, kam chcete Hamachi naistalovat, nebo můžete toto ponechat jelikož program si sám vytvoří složku na vašem pevném disku.Také  je zde možnost jestli chcete, aby se vám po spuštení počítače Hamachi zaplo automaticky pokud ano tak zaškrtněte položku Automatically start Hamachi when you log in.A jěšte je tu jedna možnost jestli chcete vytvořit ikonu Hamachi na vaší ploše, jestli ano tak zašktrněte Creat a shortcut on Desktop.A samozrějmě klikněte na Next.

4.)

Obrazek

-Dostanete se na nové okno a zde zadejte opět Next.

5.)

Obrazek

-Zde klikněte na Install a tím se vám spustí instalace.

6.)

Obrazek

-Poté vám naskočí toto okno,které upozorňuje, že tento program neprošel testem společnosti Microsoft, ale můžete být bez obav a klikněte na Pokračovat.

7.)

Obrazek

-Pak již se vám instaluje Hamachi po dokončení instalace klikněte na Next.

8.)

Obrazek

-Pak se vám otevře okno, kde máte možnost jestli chcete spustit Hamachi po kliknutí na Finish, na který klikněte pro dokončení instalace,pokud tedy chcete spustit Hamachi tak zašktrněte možnost Launch Hamachi.Tím je instalace Hamachi kompletní a teď se podíváme jak postupovat přímo v programu.

Postup v programu:

9.)

Obrazek

Obrazek

-Otevřete Hamachi a poté klikněte na ozubené kolečko vpravo dole (viz obr.2).

10.)

Obrazek

-Vzápětí se vám otevře malé okénko a v něm klikněte na Preferences.

11.)

Obrazek

Obrazek

-Otevřelo se vám nastavení.Pro nastavení nicknamu klikněte Change nickname (viz obr. 1).Otevře se vám nové okno (viz obr.2) a zde do kolonky New Nickname napište vžáš nick (např xtremejumpers) a pro potvrzení klikněte na Change.To je vše co stačí nastavit a pak klikněte na OK.

12.)

Obrazek

Obrazek

-Znovu jste se ocitli v hlavní nabídce Hamachi pro vytvoření místnosti, do které se připojí jiní hráči,klikněte na trojúhelníček vpravo dole (viz obr.1).Otevře se vám malé okénko a zde klikněte na Creat new network (viz obr.2).

13.)

Obrazek

Obrazek

-V první kolonce Network name (viz obr.1) napište název vašeho serveru (např. xtremejumpers).A do druhé kolonky Network password napište přistupové heslo k tomuto serveru (viz obr.2) a pro potvrzení klikněte na Create, a tím se vám vytvořila místnost v Hamachi (viz obr.dole).

Obrazek

14.)

Obrazek

-Pokud se chcete připojit do místnosti (musíte znát jméno serveru a přístupové heslo) tak zase klikněte na trojúhelníček a v okně na Join existing network.

15.)

Obrazek

Obrazek

-V nově otevřeném okně napište do kolonky Network name název serveru,do kterého se chcete připojit (např. xtremejumpers),(viz obr.1).A do druhé kolonky Network password napište přístupové heslo.A opět pro potvrzení klikněte na Join.Po té se opět dostanete do hlavní nabídky Hamachi, kde už budete svítit pod názvem serveru.Tímto jste dokončili část v Hamachi a teď jak se připojit přímo ve hře.

Obrazek

Postup připojení ve hře:

16.)

Obrazek

Obrazek

-Spusťte Call of Duty 2 a teď jsou dvě různé cesty, záleží na tom jestli zakládáte server, nebo se k němu připojujete.

-Z pohledu správce serveru: (zakládáte server, může založit server kdokoliv z místnosti v Hamachi) klikněte na Spustit Nový server (viz obr.1) a zde (viz obr.2) nastavíte parametry serveru vpravo vyberte mapu a klikněte na Start, a tím jste vytvořil server (vytvořený se považuje, až když správce chodí po mapě).

17.)

Obrazek

Obrazek

-Z pohledu hráče, který se připojuje: Spusťte Call of Duty 2 v hlavním menu dejte Připojit k serveru (viz obr.1).Poté v novém menu (viz obr.2) zadáte Zdroj:Místní a pak Obnovit seznam, tím by vám měl zobrazit název vytvořeného serveru, ke kterému se připojujete (pokud se server nezobrazí tak buď je jěště nevytvořen, nebo má jedna strana-admin serveru nebo vy-blokované Hamachi přes firewall,povolte ve firewallu Hamachi a pak už by to mělo šlapat) a pak už pouze klikněte vpravo dole na Připojit k serveru.

-To je vše k návodu jak hrát přes Hamachi možná to vypadá složitě, ale je to opravdu velice lehké a je to záležitostí kolem 5 minut.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář